Elbil för barn

Fyller ditt barn snart år? Har du svårt att välja present? I vissa åldrar är en elbil för barn det kanske säkraste kort du kan hitta. Det finns väldigt många barn som har sett en sådan och drömmer om att få en egen. För några år sedan var så gott som alla elbilar så dyra att det vanligtvis krävdes långt sparande för att ha råd att köpa en, men idag finns det elbilar för barn i många olika prisklasser. Det gör att väldigt många fler kan få glädje av ett sådant fint litet fordon.

Mängder av verklighetstrogna varianter att välja mellan

Något som gör elbilarna så populära är att de är så verklighetstrogna utseendemässigt. När man tittar på de små fordonen är det som att titta på riktiga bilar, om än i miniatyr. Det gör att barnen kan få en bil som på många sätt liknar den som föräldrarna kör. De barn som vill ha en SUV-liknande rejäl bil kan få en sådan, medan de som är förtjusta i sportiga cab-modeller kan få en sådan. Det finns, som det lite klyschigt brukar heta, något för alla. Den som vill ha en läcker Mercedes-Benz kan få en sådan medan den som gillar Volvo XC-60 kan få en bil av den modellen. Numera är utbudet av elbilar för barn väldigt stort och brett.

Gott om häftiga funktioner

Det är lätt att anta att elbilar för barn är väldigt enkla och grundläggande och inte har några andra funktioner än att de kan förflytta sig framåt i sakta mak. Så är dock inte fallet. Vilka funktioner en bil har kan förstås variera från en modell till en annan men de allra flesta varianter har både ljud- och ljusfunktioner. Bilarna kan alltså blinka och tuta. Många kommer också med fjärrkontroll. Nu kanske du funderar på vad den ska användas till, men faktum är att den gör väldigt stor nytta. Som förälder kan du manövrera bilen om barnet själv är för litet för att klara av det. Det ger en ökad säkerhet och trygghetskänsla. I många bilar finns det också en MP3-ingång så att det går att lyssna på musik under åkturen. Det är en funktion som brukar uppskattas väldigt mycket av de små.

Läs mer om elbilar för barn

Här är fem bra inlägg om du vill läsa mer om dessa fordon:

Lämplig ålder för elbilar

En fråga som många föräldrar går och funderar över är när det är lämpligt att införskaffa en elbil till barnen. När är barnen stora nog att använda en sådan? Det beror förstås lite på hur du har tänkt att ditt barn ska använda bilen. Ska han eller hon själv köra runt och styra, eller ska du till en början styra med hjälp av en fjärrkontroll? Generellt brukar man rekommendera användning från 3 år, och enbart under översyn av en vuxen. Vissa väljer att låta sina barn använda bilarna tidigare, och styr då bilen under den första tiden. Det går förstås också, men det är viktigt att komma ihåg att den minimiålder som anges brukar vara 3 år. Därefter brukar bilen kunna vara till stor glädje under flera år.