Lekstuga

Att ha en egen lekstuga i trädgården står högt upp på önskelistan hos många barn. En liten plats där man kan få vara ifred och leka själv eller med kompisar, utan att mamma och pappa tjatar om städning och ordning, hur trevligt låter inte det? I och med att utbudet växer och blir bredare, blir det också allt lättare för fler att ha möjlighet att köpa en. Idag finns lekstugor i gott om storlekar och material, vilket gör att de passar in på fler ställen.

Fördelar med lekstuga

Det finns gott om fördelar med lekstugor. En uppenbar sådan är naturligtvis att barnen har någonstans att leka där de verkligen kan få vara ostörda. För många barn öppnar lekstugan för ännu fler lekar. Inne i det lilla huset kan det bedrivas café, restaurang, sjukhus eller något annat som barnen finner roligt för stunden. En annan fördel är att lekstugan ger ett utmärkt förvaringsutrymme. Det är lätt att placera de leksaker som inte bör ligga ute över natten i den lilla stugan. Det kan vara små solstolar, tygleksaker och sådant som ni helst inte vill ska utsättas för väder och vind. Att lägga in dem i lekstugan går snabbt och då är de väl skyddade om regnet skulle komma.

Gott om olika alternativa

Som vi redan har nämnt är utbudet av lekstugor stort och brett idag. Den som vill ha en klassisk modell i trä kan utan problem hitta en sådan att köpa. Den som vill ha en lekstuga i en mer påkostad och exklusiv stil kan hitta gott om lekstugor som påminner om dagens nybyggda moderna villor. I och med att lekstugorna i trä finns i gott om olika stilar går det ofta att hitta en liten stuga som matchar villan på ett riktigt snyggt sätt. Det kanske inte är allra högsta prioritet, men varför inte satsa på ett riktigt snyggt och samlat helhetsintryck när du väl har chansen?

Läs mer och inspireras

Här kan du läsa mer om lekstugor och låta dig inspireras:
En dröm för mig som barn.
I jakten på den perfekta lekstugan.
Stor tomt med plats för lek.

Plaststugor ger väldigt lågt underhållsbehov

Något som blir allt vanligare och allt populärare är plastlekstugor. Det kanske låter som en budgetvariant som inte är särskilt tålig, men faktum är att många av dessa små hus ämnade för lek är riktigt tåliga, även om de naturligtvis inte har samma solida konstruktion som trästugorna. Det är faktiskt inte priset som får många att välja en lekstuga i plast, även om priset ofta kan vara tilltalande det också. Det som gör att många fastnar för de här modellerna är att plaststugor kräver väldigt lite underhåll. Du behöver inte bekymra dig om att måla om lekstugan med jämna mellanrum, och om det krävs en rengöring kan du göra det antingen med en trasa eller med hjälp av vattenslangen.

Plast tål vatten på ett utmärkt sätt, vilket gör rengöringen till rena barnleken. De här lekstugorna tenderar heller inte att förstöras av regn på sikt, något som naturligtvis är väldigt positivt. Det finns med andra ord goda skäl till att de här lekstugorna har blivit allt mer populära i takt med att åren gått. Att de dessutom finns i roliga utföranden gör förstås det hela ännu mer fördelaktigt. Den som vill kan till exempel köpa en miniatyr av Pippi Långstrumps välkända hus.