Trehjuling

De allra flesta som har barn vill förr eller senare köpa en trehjuling till sonen eller dottern. Trehjulingen har många fördelar. Den är rolig att leka med, och blir en viktig del i många utomhuslekar under vår, sommar och höst. Förutom att den är en formidabel leksak, hjälper den också barnet att öva upp balans och koordination, vilket är väldigt fördelaktigt. Även om en trehjuling skiljer sig mycket från en cykel, läggs ändå en viss grund när barnet trampar runt på sin trehjuling.

Lätt att leka

Att ha en trehjuling kan vara en stor fördel när det är dags att leka ute på gården eller i trädgården. Det öppnar upp för fler lekar. I lekarnas värld kan trehjulingen förvandlas till en ambulans, en racerbil eller kanske en polisbil. Fantasin är stor hos de små, vilket gör att den här sortens cykel kan användas till mycket. Trehjulingen kan även användas om barnen vill transportera sand, pinnar eller leksaker från en del av gården till en annan, eftersom de flesta modeller har ett flak som det går att lasta på. Vissa av flaken går att tippa, vilket gör att det som finns på flaket inte ens behöver lastas av för hand. Andra lastas av för hand, men även det kan lätt bli en rolig del av leken. Förr eller senare dyker det även upp en tävlingslust hos många barn, och det är inte ovanligt att det blir små spontana tävlingar där två barn trampar så fort de kan runt huset eller liknande.

Många olika stilar

Det finns många olika trehjulingar i butikerna, vilket gör att du lätt kan hitta en variant som du tror kommer uppskattas av din lilla son eller dotter. Vissa är väldigt klassiska i sin design, och ser ut ungefär som de trehjulingar som brukade användas när du själv var liten. Andra har tagits fram med särskilda teman i åtanke. De kan till exempel ha motiv hämtade från kända filmer som Disneys Frost eller Bilar. Det finns en hel del att välja på och du kan först ta en titt för att se om du hittar några trehjulingar med motiv från något av dina barns favoritfilmer eller serier. Om du inte hittar något som tycks lämpligt kan du köpa en av de mer klassiska varianterna med glada härliga färger.

Ypperlig träning för de minsta

Förr eller senare blir det dags för de flesta barn att börja träna på att cykla. Innan dess kan dock trehjulingen vara till stor nytta i utvecklingsprocessen. När barnen är små är det inte så lätt att lära sig hur man får cykeln att åka framåt med hjälp av tramporna, men förr eller senare lyckas man och då brukar glädjen vara stor. Att trampa runt på trehjuling är väldigt positivt och utvecklande för små flickor och pojkar. Det ger bättre balans och bättre koordination. Det är mer krävande än man kan tro att trampa, styra och svänga samtidigt. Det är något barnen kan ha stor nytta av i många situationer, både när de är små och när de blir lite äldre och ska lära sig cykla.